Konservuoti grybai savo sultyse


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

 1kg grybų, 20g druskos,  kmynų pagal skonį, lauko lapų pagal skonį, juodųjų pipirų

Gaminimas:
Išplauti grybai supjaustomi ir sudedami į emaliuotą puodą. Kilogramui šviežių grybų beriama 20 g druskos ir kaitinama be vandens, retkarčiais pajudinant su visu puodu arba atsargiai pamaišant mediniu šaukštu, kad neprikibtų prie dugno. Juoduojančius grybus prieš virimą patartina pamerkti į parūgštintą ir pasūdytą vandenį. Grybai verdami, iki puode lieka ketvirtadalis visų sulčių. Baigiant virti, jei kam patinka, galima įberti truputį kmynų, lauro lapelių, juodųjų pipirų. Po to grybai sudedami į stiklainius, šaukštu paspaudžiami, kad neliktų oro tarpų, uždengiami dangteliais ir kaitinami 100°C temperatūroje 40 minučių kitame verdančiame puode. Atšaldomi, o kitą dieną pakartotinai pakaitinami dar 20 minučių kad grybų gleivėse neliktų gyvybingų bakterijų sporų. Po to stiklainiai sandariai uždaromi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!