KOPŪSTŲ MALTINUKAI

Ingridientai:
1 kopūstas
1 ryžių maišelis
2 kiaušiniai
2/3 stiklinės dziūvėsėlių
miltų
druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimas
Kopūstą supjaustyti stambiais gabalais, išvirti pasūdytame vandenyje. Ištraukus nuvarvinti vandenį, sumalti mėsmale ir nuspausti skystį (kaip ruošiant cepelinus nusunkiamos tarkuotos bulvės). Suberti virtus ryžius, pabarstyti druskos, pipirų, supilti džiūvėsėlius, įmušti kiaušinį ir išminkyti. Suformuoti rankomis maltinukus, apvolioti kiaušinio plakinyje ir miltuose. Kepti įkaitintuose riebaluose iki rusvumo. Tinka su raugintais agurkais ir grietine, skanūs ir atšalę su sultiniu.
(Virginija Nenartavic)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!