Kūčiukai pagal Skanus.lt receptą (foto)

Ingridientai:
600 g. miltų tešlai,
100 g. miltų kočiojimui,
250 g. cukraus (ir baltojo ir cukranendrių),
80 g. sviesto,
50 g. aguonų,
40 g. mielių,
šaukštelis druskos,
stiklinė pieno,
2 kiaušinių tryniai.
Gaminimas
Pakaitinome bliūdelyje vandenį ir prieš jam užverdant užsukome ugnį, supylėme aguonas, kad šiek tiek suminkštėtų. Mieles sudėjome į stiklinę ir užpylę keliais šaukštais cukraus ištrynėme. Šiek tiek pašildę pieną (iki 30-40 laipsnių temperatūros, kad nebūtų per karšta panardinti pirštą), supylėme stiklinės su mielėmis turinį, išmaišėme. Tuo pačiu metu atskirame inde supjaustėme gabalėliais sviestą, subėrėme likusį cukrų, druską ir ištirpdėme įstatę į kaitinamą indą su vandeniu. Atvėsinę įdėjome kiaušinių trynius ir gerai išmaišėme. Tuomet abu skystuosius mišinius sumaišėme į vieną. Į indą, kuriame formuosime tešlą subėrėme miltus ir padarę viduryje duobutę supylėme ką tik pagamintą mišinį. Užminkėme tešlą ir pastatėme šiltai, kad pakiltų. Per tą laiką nukošėme aguonas ir išdžiovinome ant rankšluostėlio. Tešlai pirmą kartą pakilus, dar kartą išminkėme įmaišydami aguonas. O kai dar kartą pakilo pradėjome formuoti kūčiukus ir kepti.

Pastabos:
Tai nebuvo tradiciniai kūčiukai, tačiau norėjome skaniau, todėl vandenį keitėme pienu ir papildomai įdėjome porą trynių.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!