Kukurūzai tešloje

Ingridientai:
1 ½ stiklinės vandens;
½ stiklinės kukurūzų miltų;
½ stiklinės kukurūzų grūdų;
½ stiklinės česnako laiškų;
1 valg. š. susmulkintų petražolių;
1 sutraiškyta česnako skiltelė;
1/3 stiklinės miltų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
1 išplaktas kiaušinis;
Druska ir juodieji pipirai;
Alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Dideliame prikaistuvyje užvirinkite pasūdytą vandenį ir nuolat maišydami supilkite kukurūzų miltus. Pavirinkite ant lėtos ugnies 3-5 min., kol masė taps tiršta. Nukėlę puodą nuo viryklės, sudėkite kukurūzų grūdus, česnakų laiškus, petražoles ir česnaką. Gerai išmaišykite, sudėkite į dubenį ir leiskite atvėsti.

Kukurūzų masę sumaišykite su miltais, kepimo milteliais, išplaktu kiaušiniu. Pagardinkite druska bei pipirais. Ant vidutinės ugnies keptuvėje įkaitinkite aliejų ir formuodami rutuliukus dėkite po šaukštą kukurūzų masę. Kepkite po 1-2 min. iš abiejų pusių. Patiekite su šviežia grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!