Makaronai su moliuskų padažu

Ingridientai:
250 g makaronų
500 g marinuotų moliuskų
1 šaukštelis aliejaus
80 g sviesto
2 skiltelės česnako
250 g pievagrybių
20 g petražolių
druskos
pipirų
Gaminimas

Užvirinkite 2 — 31 sūdyto vandens. Supilkite aliejų, sudėkite makaronus ir virkite apie 15 minučių. Makaronus nukoškite, perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti. Puode ištirpinkite 40 g sviesto, į jį sukrėskite makaronus, po to išverskite į didelį dubenį ir laikykite šiltai. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite tris česnako skilteles. Nuvalykite ir plonais griežinėliais supjaustykite grybus. Petražoles nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Nusunkite moliuskus, jų skystį atidėkite. Keptuvėje ištirpinkite 40 g sviesto, sudėkite du trečdalius česnakų, grybus, petražoles ir kepkite apie 5 minutes. Įpilkite truputį moliuskų skysčio, uždenkite keptuvę ir kaitinkite padažą apie 10 minučių. Sudėkite moliuskus ir gerai pakaitinkite. Padažą pagardinkite druska, pipirais, likusiais supjaustytais česnakais, užpilkite ant makaronų ir tuoj pat patiekite. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!