Malakovo tortas

Ingridientai:
Tešlai:

4 kiaušiniai;
125 g cukraus pudros;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. citrinų sulčių;
125 g miltų;
125 g krakmolo;
1 arb. š. kepimo miltelių;
4 taurelės romo;
Sviesto formai ištepti.

Sviestiniam kremui:

500 ml pieno;
100 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
1 pak. vanilinio cukraus;
2 lašai karčiųjų migdolų aromato;
45 g krakmolo;
1 trynys;
125 g maltų migdolų;
200 g sviesto;
40 g plokštelėmis pjaustytų migdolų.
Gaminimas
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus iki standžių putų išplakti su 3 šaukštais šalto vandens. Plakant po truputį suberti cukraus pudrą ir druską. Iš lėto įmaišyti trynius bei citrinų sultis. Miltus sumaišyti su krakmolu bei kepimo milteliais. Šį mišinį persijoti ant kiaušinių masės ir atsargiai išmaišyti.

24 cm skersmens torto formos dugną ištepti sviestu. Supilti tešlą ir kepti orkaitėje apie 30 min. Biskvitą išimti iš torto formos ir padalyti į du sluoksnius. Paskui suvilgyti romu.

Kremui skirtą pieną užvirinti su cukrumi. Iki vientisos konsistencijos išmaišyti druską, vanilinį cukrų, migdolų aromatą, krakmolą ir 4 šaukštus vandens. Šią masę sumaišyti su verdančiu pienu. Nuolat maišant užvirti ir vėl ataušinti. Aušinant įmaišyti trynį ir maltus migdolus. Sviestą išplakti iki purios masės ir į jį po truputį sudėti ataušusį pudingą.

Apatinį biskvito sluoksnį aptepti ½ kremo.Uždėti antrąjį biskvito sluoksnį. Torto kraštus ir viršų aptepti kremu. Likusį kremą dėti į konditerinį švirkštą ir tortą puošti išspaustomis rožytėmis.

Migdolus be riebalų paskrudinti keptuvėje ir ataušinti. Jais apiberti torto kraštus. Uždengtą tortą apie 24 val. laikyti vėsioje vietoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!