Manų - apelsinų apkepas

Ingridientai:
250 g manų kruopų,
2 stiklinės pieno,
4 kiaušiniai,
2 šaukštai cukraus,
100 g razinų,
1/2 stiklinės medaus,
100 g pieninio šokolado,
16g vanilinio cukraus,
2 šaukštai sviesto,
apelsinas,
šaukštas vanilinio cukraus,
keli šaukštai serbentų sirupo.
Gaminimas
Manų kruopas užpilkite stikline pieno ir pusvalandį pabrinkykite. Maišydama supilkite likusį pieną ir toliau maišydama apie 5 minutes virkite ant silpnos ugnies. Kai košė sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų.

Į atvėsusią košę įmaišykite virš garų su cukrumi išplaktus kiaušinius, nuplautas ir nusausintas razinas, stambiai tarkuotą šokoladą (šaukštą palikite papuošimui) ir vanilinį cukrų. Masę sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą ir 15 minučių pašaukite į 180°C karštumo orkaitę.

Apelsiną nuplaukite, nulupkite, suskirstykite skiltelėmis, nuo kiekvienos nulupkite baltąją odelę ir supjaustykite gabalėliais.

Karštą apkepą apliekite serbentų sirupu. Tiekdama apdėkite apelsinų gabalėliais, apibarstykite vanili-niu cukrumi ir likusiu tarkuotu šokoladu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!