Marinuotos trešnės

Ingridientai:
1 kg trešnių,
800 g cukraus,
1/2 stiklinės vyšnių lapų trauktinės,
2 g citrinų rūgšties,
stiklinė vandens.
Gaminimas
Vieną stiklinę trešnių lapų supjaustyti juostelėmis, užpilti 300 ml karšto vandens ir 2-3 min. virti uždengtame inde. Po to palikti pastovėti 2-3 vai. šiltoje vietoje. Tuomet nukošti. Paruoštas trešnes, išėmus kauliukus, sudėti į stiklainį, apibarstyti cukrumi ir užpilti parūgštinta vyšnių lapų trauktine. Stiklainį uždaryti plastmasiniu dangteliu ir palaikyti kambario temperatūroje 5-6 dienas. Tuomet trešnes nukošti, skystį virti uždengtame inde 2-3 min. ir supilti ant stiklainyje pasterizavimui sudėtų trešnių. Pasterizuoti 80° C temperatūroje 0,5 l talpos stiklainius 10 min., 11-15 min. Iškaitintus stiklainius sandariai užždaryti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!