Mielinės tešlos obuolių pyragas su sviestu

Ingridientai:

250 mililitrų pieno,
500 gramų miltų,
225 gramai cukraus,
42 gramų kubelis mielių,
1,5 kilogramo obuolių,
100 mililitrų citrinų sulčių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
225 gramai sviesto,
1 kiaušinis,
3 arbatiniai šaukšteliai cinamono miltelių,
žiupsnelis druskos,
50 gramų plokštelėmis pjaustytų migdolų,
riebalų skardai ištepti

Gaminimas

Pieną pašildyti. Miltus sumaišyti su 50 gramais cukraus ir suberti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, supilti šiltą pieną, pamaišyti šakute ir uždengti. 20 minučių palaikyti šiltoje vietoje, kad įmaišalas pakiltų.

Obuolius nuplauti, nulupti, supjaustyti į keturias dalis, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti gabalėliais. Puode užvirinti obuolius su citrinų sultimis, 100 mililitrais vandens, 75 gramais cukraus bei vaniliniu cukrumi. Viską apie 15 minučių troškinti ant mažos ugnies.

Į miltų ir mielių mišinį dėti 75 gramų minkšto sviesto, šaukštelį cinamono ir šiek tiek druskos. Viską suminkyti elektriniu maišikliu. Tešlą dar 40 minučių palaikyti šiltai, kad pakiltų. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.

Likusį cukrų sumaišyti su likusiais cinamono milteliais. Mielinę tešlą iškočioti ant riebalais išteptos skardos (maždaug 34 centimetrų pločio ir 39 centimetrų ilgio). Ant tešlos paskirstyti obuolių masę, tešloje padaryti įdubimus ir į juos dėti likusį sviestą (įdubimus paskirstyti maždaug tolygiai po visą tešlą). Ant pyrago suberti cukraus ir cinamono mišinį bei migdolų plokšteles. Pyragą kepti orkaitėje apie 30 minučių.

Pastaba

Tokį pyragą galima kepti ir naudojant vietoj obuolių kriaušes, tuomet jas verdant reikėtų įmesti keletą gvazdikėlių.

Daugiau apie obuolių pyragą

» Obuolių pyragas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!