Mieliniai rageliai su aguonomis

Ingridientai:
75 g mielių,
50 g cukraus,
50 g sviesto,
1 šaukštas vanilinio cukraus,
250 g pieno,
350-400 g miltų,
7 kiaušinis į tešlą,
1 kiaušinis aptepimui.

Įdarui:
6 šaukštai cukraus,
6 šaukštai aguonų.

Glajui:
1 baltymas,
4-5 šaukštai cukraus pudros,
truputis citrinų rūgšties.

Gaminimas
Mielinę tešlą ruošiame kaip močiutės bandelėms. Išplaktą kiaušinį dedame su ištirpintu sviestu. Išminkytą tešlą iškočiojame, supjaustome trikampiais (13-15 cm kraštinės), užtepame išplakto kiaušinio, užberiame cukraus, aguonų, suvyniojame, truputį sulenkiame ir dedame į miltais pabarstytą skardą, kildiname apie 45 min., kepame orkaitėje. Prieš baigiant kepti 2-3 kartus bandeles aplaistome glajumi ir padžioviname, kol glajus išdžiūsta.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!