Mieliniai riestainiai

Ingridientai:
1kg miltų,
l,5 stiklinės pieno,
40g mielių,
100g cukraus,
2 kiaušiniai,
50g riebalų,
15g druskos.
Gaminimas
Mielės ištrinamos su cukrumi, supilamas pašildytas pienas, ištirpyti riebalai ir visi recepte nurodyti produktai, gerai išminkoma ir pastatoma šiltai, kad pakiltų. Pakilusi tešla dar kartą suminkoma. Jei tešla minkšta, pridedama miltų ir dar kartą pakildinama.
Iš pakilusios tešlos daromi piršto storumo voleliai, jie sulenkiami žiedu, galai suklijuojami kiaušinio baltymu. Pakilę riestainiai metami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami, kol iškyla. Išgriebti apvoliojami aguonomis arba juodgrūdžiais, apdžiovinami ir kepami šiaudais išklotose skardose arba krosnyje ant lentų. Kai viena pusė apkepa, apverčiami. Krosnyje žarijos paliekamos viename šone, kitame kepama.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!