Mišrainė

Ingridientai:
250 g virtų, su lupenomis bulvių,
250 g morkų,
250 g konservuotų žaliųjų žirnelių,
svogūnas,
virtas raudonasis burokėlis,
pusė stiklinės aliejaus (geriausiai tinka sėmenų),
svogūnų ar krapų šakelių,
druskos,
cukraus,
acto,
kmynų.
Gaminimas
Bulvės nulupamos ir supjaustomos kubeliais. Morkos nuskutamos, taip pat supjaustomos kubeliais ir patroškinamos nedideliame kiekyje vandens, įbėrus šaukštelį cukraus. Virtas burokėlis supjaustomas kubeliais, pašlakstomas actu, pabarstomas maltais kmynais ir paliekamas pusvalandžiui. Aliejuje
pakepinamas smulkiai supjaustytas svogūnas.

Į dubenį dedama bulvės, morkos, žirneliai ir užpilama pakepintais svogūnais. Viskas pasūdoma ir sumaišoma. Paskiausiai sudedami burokėliai, ir dar kartą viskas sumaišoma.

Mišrainė išdėliojama į keraminius dubenėlius, puošiama prieskoniniais žalumynais ir morkos "rožyte".
Šią mišrainę galima daryti ir be aliejaus. Tada svogūnas kepinamas svieste, o ant mišrainės supilama 1/2l. grietinės. Grietinę galima maišyti perpus su majonezu arba į ją įdėti šaukštą paruoštų krienų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!