Močiutės meduolis


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

1.250 g medaus,
2.1 stiklinė cukraus,
3.25 g margarino,
4.3 kiaušiniai,
5.0,5 kg miltų,
6.1 pakelis vanilinio cukraus, riešutų.
Kremui:
7.0,5 kg sviesto,
8.0,5 l be cukraus išvirtos obuolių košės,
9.2 kiaušinio baltymai,
10.1 pakelis vanilinio cukraus,
11.1 stiklinė riešutų.

Gaminimas:

Medų, cukrų, margariną pakaitinti iki virimo. Atšaldyti. Sukant įmušti po viena kiaušinį. Suberti miltus. Užminkyti tešlą kaip makaronams. Ją padalyti į 5 dalis. Iškočioti vienodo dydžio 1—1,5 cm storio lakštus ir iškepti. Sviestą gerai išsukti, dedant po šaukštą obuolių košės. Baltymus išplakti iki standžių putų ir išvirti parūgštintame vandenyje. Prieš baigiant sukti kremą, sudėti baltymus, vanilinį cukrų, išmaišyti. Šiuo kremu pertepti ataušusius lakštus, paslėgti. Viršų aptepti kremu, pabarstyti susmulkintais riešutais. Močiutės meduolis kepa apie 1 valandą. Atšalusį pjaustyti rombais, keturkampiais, trikampiais gabalėliais. Skanaus!

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!