Močiutės pyragas


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

250 g “Malsenos Ekstra” miltų,
125 g sviesto,
60 g cukraus,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Įdarui reikės:
400 ml pieno,
60–70g manų kruopų,
3 kiaušinio baltymų,
100 g cukraus,
maltų gvazdikėlių,
malto cinamono,
5–7 prinokusių persikų.

Gaminimas:

Sumaišyti “Malsena Ekstra” miltus, sviestą, cukrų, kiaušinį ir druską, išminkyti tešlą ir 30 minučių padėti į šaldytuvą. Iš pieno ir manų kruopų išvirti košę ir atšaldyti. Košę sumaišyti su suplaktais su cukrumi baltymais ir prieskoniais. Atšaldytą tešlą plonai iškočioti ir iškloti formą su kraštais. Ant tešlos sudėti skiltelėmis supjaustytus persikus ir užpilti paruošta manų koše. Kepti apie 1 valandą, kol pyragas taps rusvos spalvos.

Pyragas toks skanus ir lengvas, kad valgydamas negali sustoti…

Pagal AB “Malsena”

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!