Morkų pyragas

Ingridientai:
300 g morkų,
stiklinė cukraus,
100 g sviesto,
2 kiaušiniai,
0,5 šaukštelio cinamono,
0,5 šaukštelio gvazdikėlių,
2/3 pakelio kepimo miltelių,
stiklinė miltų,
žiupsnis laužytų graikinių riešutų,
žiupsnis cukrintinių arba džiovintų papajų, ananasų gabaliukų,
purškiamosios grietinėlės.
Gaminimas
Nuskustas morkas stambiai sutarkuoti, suberti pusę kiekio cukraus ir maišyti, kol jis ištirps. Supilti tirpintą sviestą, su likusiu cukrumi ištrintus kiaušinius, suberti cinamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius ir miltus. Gerai išmaišyti.

Į tešlą įmaišyti riešutus, cukrin-tinius ir sukrėsti į kepimo formą. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Ištrauktą pyragą skardoje palaikyti keliolika minučių, kol praves, ir supjaustyti. Patiekti apipurkštą grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!