Nuostabus ananasinis tortas

Ingridientai:
100 g sviesto,
1 stiklinė vandens,
8 kupini valgom.šaukštai miltų,
5 kiaušiniai.
Kremui:
0,5 litro grietinės,
3 valg.šaukštai cukraus,
Cctrinos rūgšties pagal skonį,
1 valg.šaukštas želatinos,
ananasas.

Gaminimas
Tešlos paruošimas:
Vandenį užverdame, sudedam sviestą. Kai sviestas ištirpsta, per sietelį sijojant supilami miltai. Tešlą išmaišyti labai gerai, kad nebekibtų prie indo kraštų. Truputi atvėsiname, kad neusupliktų kiaušiniai. Tada įmušame kiaušinius. Gerai maišyti, kol gaunasi graži tešla. Pasiruošiame kepimo skardą. Kabiname šaukštu ir po vieną dedame ant skardos. Kepame kol gražiai pagelsta
Pasiruošiame kremą. Grietinė t.b.šalta,30%riebumo. Išplakame su cukrum, kol pasidarys puri. Jei grietinė liesesnė, įdedam 1 valg šaukštą želatinos, ištirpintos ketvirtyje stikl.vandens. Kubeliais supjaustome ananasą ir viską sudedame į kremą.
Iškeptus kukuliukus dedame ant padėklo eilute ir pertepame kremu. Ir taip sluoksniais, kol sudėsime visus. Viršų užtepame kremu ir puošiame. Galima patirpyti šokolado,pabarstyti kokoso drožlėmis, kaip tik sugalvojate.
Galima į kremą dėti riešutų.
(Danut)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!