Obuolių pyragas su migdolų įdaru

Ingridientai:
Tešlai:

250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
125 g cukraus;
175 g sviesto;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

1 kiaušinis;
75 g cukraus;
½ arb. š. cinamono;
160 g maltų migdolų;
6 vidutinio dydžio obuoliai;
2 valg. š. citrinų sulčių;
4 valg. š. aviečių uogienės;
1 valg. š. cukraus pudros.
Gaminimas
Miltus suminkyti su kiaušiniu, druska, cukrumi bei sviestu. Tešlą suvynioti į plėvelę ir 2 val. laikyti šaldytuve. Paskui iškočioti ir įkloti į torto formą, suformuoti aukštesnį kraštą. Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros.

Įdarui skirtą kiaušinį išplakti su cukrumi bei cinamonu. Vėliau įmaišyti migdolus. Obuolius nulupti, perjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir aptepti citrinų sultimis. Vieną obuolį įtarkuoti į migdolų masę. Ją paskirstyti ant tešlos. Apvaliąją obuolių pusę keletą kartų išilgai įpjauti. Obuolių puseles iškiliąja puse į viršų dėti ant įdaro ir aptepti 2 šaukštais aviečių uogienės. Pyragą kepti orkaitėje apie 1 val. Nuo kepimo pradžios praėjus 20 min., pyragą aptepti likusia aviečių uogiene ir kepti toliau. Išėmus iš orkaitės ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!