Paprasta sluoksniuota tešla

Ingridientai:
250 g šalto sviesto;
250 g miltų;
Žiupsnelis druskos;
5-6 valg. š. acto;
Ne daugiau kaip 125 ml vandens.
Gaminimas
Šaltą sviestą supjaustyti labai plonai ir dėti į 50 g miltų. Viską trumpai paminkyti rankomis, suformuoti keturkampį, suvynioti į pergamentinė popierių ir padėti šaltai. Likusius miltus persijoti ant stalo ar lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą ir į jį suberti druską, supilti actą bei pusę vandens. Viską sumaišyti su trupučiu miltų ir su likusiu vandeniu suminkyti vidutinio kietumo tešlą, lengvai atsiskiriančią nuo pagrindo. Iš jos suformuoti kepalą ir palaikyti 30 min.

Iš tešlos iškočioti į ¾ cm storio lakštą. Vienoje šio lakšto pusėje sudėti su miltais suminkytą sviestą ir užlenkti kitą tešlos kraštą. Tešlą per daug nespaudžiant iškočioti į 1 cm storio pailgą sluoksnį (kočioti nuo vidurio kraštų link). Galus užlenkti ir lakštą sulankstyti į keturis sluoksnius. Tešlą 30 min. laikyti šaltai.

Vėliau procesą kartoti dar keturis kartus. Pertraukose tarp atskirų kočiojimo procesų tešlą trumpai palaikyti šaldytuve. Tada suformuoti kepinį, palaikyti šaltoje vietoje. Po to dėti į orkaitę įkaitintą iš anksto iki 220-230°C temperatūros ir kepti 20-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių negalima atidarinėti.

Pastaba: Ant paruoštos tešlos galima išdėlioti plonai supjaustytą šaltą sviestą ir tada tešlą lankstyti bei kočioti. Taip sutaupysite laiko, tačiau bus sunkiau kočioti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

maryte 2012-05-18 09:33:22
kodel reikia acto? ka is duoda siai teslai?