Pievagrybiai su česnakiniais žirneliais

Ingridientai:
8-10 didesnių pievagrybių,
50 g sviesto,
2 česnakų skiltelės,
2 šaukštai susmulkintų
petražolių,
druskos,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų,
225 g šaldytų žirnelių,
aliejaus.

Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Pievagrybius nuvalome ir nuplauname. Kotelius atskiriame nuo kepuraičių ir smulkiai sukapojame. Kepurėles sudedame į riebalais išteptą kepimo indą. Mediniu šaukštu išsukame sviestą, sudedame sukapotus pievagrybių kotelius, susmulkintą česnaką, susmulkintas petražoles, įberiame pipirų, pasūdome ir gerai išmaišome. Žirnelius dedame į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždedame pagardinto sviesto. Uždengiame kepimo folija ir kepame orkaitėje 20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštėja. Iškeptus pievagrybius tuoj pat tiekiame į stalą tame pačiame inde, kuriame kepė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!