Pievagrybiai su česnakiniais žirneliais

Ingridientai:
8-10 didesnių pievagrybių,
50 g sviesto,
2 česnakų skiltelės,
2 šaukštai susmulkintų
petražolių,
druskos,
šviežiai sumaltų juodųjų pipirų,
225 g šaldytų žirnelių,
aliejaus.

Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 180 °C temperatūros. Pievagrybius nuvalome ir nuplauname. Kotelius atskiriame nuo kepuraičių ir smulkiai sukapojame. Kepurėles sudedame į riebalais išteptą kepimo indą. Mediniu šaukštu išsukame sviestą, sudedame sukapotus pievagrybių kotelius, susmulkintą česnaką, susmulkintas petražoles, įberiame pipirų, pasūdome ir gerai išmaišome. Žirnelius dedame į pievagrybių kepurėles, ant viršaus uždedame pagardinto sviesto. Uždengiame kepimo folija ir kepame orkaitėje 20 min., kol pievagrybių kepurėlės suminkštėja. Iškeptus pievagrybius tuoj pat tiekiame į stalą tame pačiame inde, kuriame kepė.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!