Plokštainis "Čigonas" (Ramunės)

Ingridientai:
kiaušiniai,
50 g miltų,
75 g krakmolo,
120 g cukraus,
60 g baltų razinų,
60 g tamsių razinų,
70 g smulkių razinų,
100 g supjaustytų džiovintų slyvų,
65 g smulkiai supjaustytų džiovintų abrikosų,
60 g stambiai sumaltų lazdynų ir graikinių riešutų,
1 šaukštelis cinamono,
0,5 šaukštelio gvazdikėlių,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
3 šaukštai šalto vandens.
vafliai.
Gaminimas
Trynius sudėti į dubenį ir užpylus 3 šaukštais šilto vandens elektriniu maišytuvu plakti. paskui po truputį pilti cukrų ir plakti, kol masėje nesijaus cukraus.Miltus, krakmolą, kepimo miltelius sumaišyti ir persijoti. Į išsuktą kiaušinių masę po truputį berti miltus ir išmaišyti mediniu šaukštu. Sudėti paruoštus vaisius, sumaišyti. Kiaušinių baltymus išplakti ir atsargiai įmaišyti į tešlą.Imti 37x25 cm skardą. Iškloti vafliais, ant jų paskleisti paruoštą masę. Išlyginti ir kepti įkaitintoje 160 laipsnių C orkaitėje 35-40 min.

Kepant šį plokštainį galima naudoti įvairiausius džiovintus vaisius, išskyrus figas (nes jos su sėklomis).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!