Pomodorų ir sardinių salotos

Ingridientai:
600g pomodorų,
1/4 šk. druskos,
juodųjų pipirų,
4 šk. alyvų aliejaus,
150g svogūnų,
180g sardinių aliejuje,
1 česnako skiltelė,
1 šk. citrinų sulčių.
Gaminimas
Pomidorus supjaustyti griežinėliais, išpjauti vaiskotį. Griežinėlius išdelioti lėkštėje taip, kad vienas griežinėlis šiek tiek dengtų kitą. Pomodorus pasūdyti ir pagardinti ką tik sumaltais pipirais, apšlakstyti alyvų aliejumi. Nulupti svogūnus, supjaustyti plonais žiedeliais ir, jei jie pernelyg aitrūs, nuplikyti karštu vandeniu. Svogūnų griežinėlius sudėti ant pomidorų. Nulupti žuvelių odą, išimti kaulus ir sudėti sardinių gabalėlius ant svogūnų. Nulupti ččesnako skiltelęę, sutrinti ir sumaišyti su alyvų aliejumi, pagardinti citrinos sultimis ir sumaiššyti. ParuoŠšštu už&ū2;pilu ašpšlakstyti sardižžnes.
Tinka salotas apibarstyti kašpotais petražoliųų lapeliais. Šviežia bandelėė arba prancūziškas batonas. Portveino taurėė. (diana)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!