Prancūziškas pyragas su žalumynais ir krevetėmis (Ramunės)

Ingridientai:
Tešla:
150 g. miltų,
druskos,
75 g šalto aliejaus,
60 g tarkuoto sūrio,
1 kiaušinio trynys.

Įdaras:
150 g krevečių,
žalumynų - petražolių, krapų, svogūnų laiškų,
1 gabalėlis česnako, galima ir 2,
1 šaukštas aliejaus,
druska, pipirai, vegeta,
3 kiaušiniai,
100 g tarkuoto s0rio,
250 g grietinėlės.
Gaminimas
1. Greitai išmaišyti tešlą iš visų jos ingridientų, dadėti 1-3 šaukštus vandens,
padaryti burbulo formos išminkius ir įdėti į šaldytuvą 30 min.

2. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti ir apkepinti iki permatomumo. Tada dadėti
žalumynų, lengvai apkepti ir paprieskoninti. Truputį atvėsinti ir išmaisyti su
krevetėmis.

3. Išplakti grietinėlę su kiaušiniais ir išmaišyti su tarkuotu sūriu.

4. Išminkyti tešlą išimtą iš šaldytuvo, padaryti picos ir įdėti į formą. Kai kuriose
vietose pabadyti su šakute.

5. Įdarą išdėti ant tešlos viršaus ir užpilti grietinėlės/kiausinių ir sūrio plakinį ant viršaus.

6. Pyragą kepti 35-40 minučių 200 laipsnių orkaitėje iki auksinio geltonumo.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!