PRANCŪZIŠKAS ŠOKOLADINIS PYRAGAS

Ingridientai:
150 g (3/4 stiklinės) cukraus pudros,
275 g šokolado,
40g (1/4 stiklinės) miltų,
175 g (3/4 stiklinės) gabalėliais pjaustyto sviesto,
2 šaukšteliai vanilės esencijos,
5 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių), žiupsnelis druskos,
cukraus pudros,
plaktos saldžios grietinėlės.
Gaminimas
Orkaitę įkaitiname iki 170 °C temperatūros. 24 cm skersmens torto formą nuimamu dugnu ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi.
Tris šaukštus cukraus atidedame. Šokoladą, sviestą ir likusį cukrų sudedame į puodą ir ištirpiname ant mažos ugnies. Nukeliame nuo ugnies ir supilame vanilės esenciją, išmaišome ir paliekame atvėsti. Po to į šokolado masę maišydami sudedame vieną po kito kiaušinio trynius, suberiame miltus ir išmaišome. Elektriniu mikseriu išplakame kiauššinių baltymus, ęęępadidinę aįįįįįįpsisukimų greitąąį, įberiame druskos, po to - likusį cukrų%č1; ir plakžžame iki standžišššššššųų puųtų. 1/3 pųutų sudedame į šokolado masę ir išplakame, Likusias putųųųas sudedame ir atsargiai išmaišome. Masę atsargiaėėi supilame į formą ir lengvai pabeldžiame. kad neliktų tuščių tarpų. Pyragą kepame 35-40 min. Atvėsusį išimame iš formos, apibarstome cukraus pudra. Tiekiame su plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

vitalija 2010-01-27 14:08:08
siaip skanus pyragas,tik ar nereiketu kokios kildinimo medziagos (pvz kepimo milteliu ar gesintos sodos)ideti? nes jis man toks plonas gavosi ir vidurine dalis slapia,neiskilusi...Sukretus tesla i forma ir tai putliau atrode :)