Pupelėmis įdarytos bulvės


Sudėtingumas: 3
Ingridientai:

6 – 7 bulvės,
1 kiaušinis,
50 g olandiško sūrio arba pyrago džiūvėsių.

Įdaras;
1 stiklinė išmirkytų pupelių,
1 kiaušinis,
2 svogūnai,
50 g sviesto,
žiupsnelis mairūnų ar maltų pipirų,
druska.

Gaminimas:
Nupjaukite nuskustų bulvių viršų, palyginkite apačią, šaukšteliu išgremžkite vidų ir 5 minutes pavirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebkite kiaurasamčiu, pavoliokite išplaktame kiaušinyje ir tarkuotame sūryje arba džiūvėsiuose. Į vidų pridėkite pupelių įdaro.
Įdarui pupeles išvirkite, sumalkite, įmuškite kiaušinį, įdėkite pakepintų susmulkintų svogūnų, prieskoniių, druskos ir viską sumaišykite.
Ant kiekvienos įdarytos bulvės dėkite po gabaliuką sviesto, užberkite tarkuoto sūrio arba džiūvėsių. Bulves sudėkite orkaitėje ant grotelių, apačioje padėkite indelį su vandeniu ir kepkite. Jei kepsite skardoje, į ją įpilkite vandens ir įdėkite šaukštą riebalų.

Tinka vartoti su: Valgykite su pomidorų arba grybų padažu ir raugintais agurkais

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!