Pyragaičiai su riešutų įdaru

Ingridientai:
Tešlai:
250 g tepamojo grietinėlės sūrio,
250 g sviesto,
2 šaukštai rudojo cukraus,
0,5 kg miltų

Įdarui:
350 g stambiai kapotų kepintų riešutų,
125 g rudojo cukraus,
šaukštas cinamono,
ketvirtis šaukštelio malto imbiero,
kardamono (ant peilio galo),
200 g abrikosų marmelado,
kiaušinis,
2 šaukštai cukraus.
Gaminimas
Grietinėlės sūrį ir sviestą maišikliu išsukti iki purumo. Suberti cukrų, miltus ir užminkyti tešlą. Iš tešlos suformuoti rutulį ir padalyti į keturias dalis. Jas šiek tiek paploti, sudėti į atskirus plastikinius maišelius ir 2 val. palaikyti šaldytuve.

Ištraukus iš šaldytuvo, tešlą palaikyti kambario temperatūroje apie 15 min. Atskirai išmaišyti riešutus, cukrų, cinamoną, imbiero miltelius ir šiek tiek kardamono.

Iš tešlos gabalų iškočioti maždaug 25 cm skersmens ir 5 mm storio apskritus lakštus. Kiekvieną aptepti ketvirčiu marmelado ir uždėti po ketvirtį riešutų masės. Lakštus supjaustyti į 12 dalių, kiekvieną suvynioti taip, kad išeitų pusmėnulio formos pyragaičiai. Juos 30 min. palaikyti šaldytuve.

Kiaušinį išplakti ir aptepti kiekvieną pyragaitį, apibarstyti cukrumi. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol gražiai pagels. Iš orkaitės ištrauktus pyragaičius 5 min. palaikyti skardoje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!