Pyragas su avietėmis ir mėlynėmis

Ingridientai:
12 porcijų

100 g mėlynių,
100 g aviečių,
365 g cukraus,
225 g minkšto sviesto,
250 g miltų,
2 šaukštai kapotų migdolų,
4 kiaušiniai,
5 šaukštai citrinų sulčių,
nutarkuotų 3 citrinų žievelių,
žiupsnelis druskos.
Gaminimas
Į plaktuvą sudedame sviestą, 225 g cukraus ir maišome. Maišydami po vieną įmušame kiaušinius, įberiame 2/3 tarkuotų citrinų žievelių. Suberiame migdolus, sumaišytus su 250 g miltų ir žiupsneliu druskos. Įpilame 3 šaukštus citrinų sulčių. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad lengvai nutekėtų nuo šaukšto.

Į tešlą atsargiai įmaišome po trečdalį abiejų rūšių uogų. Supilame tešlą į 20 cm kraštinės kvadratinę kepimo formą, išklotą pergamentiniu popieriumi (jį patepame sviestu). Likusias uogas tolygiai suberiame ant viršaus (vėliau jos pačios nugrimzta į tešlą).

Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje maždaug valandą. Kol pyragas kepa, ruošiame sirupą. Nedideliame indelyje sumaišome likusias citrinų sultis bei žieveles, likusį cukrų. Nustatome mažą kaitrą ir kaitiname, kol užverda. Iškepusį pyragą tankiai subadome mediniu pagaliuku. Užpilame paruošto sirupo. Išimame iš formos ir supjaustome gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!