RAUGINTI AGURKAI ILGESNIAM NAUDOJIMUI

Ingridientai:
3 litrų stiklainiui jums reikės:
6-8 lapelių juodųjų serbentų lapų,
2-3 vyšnios lapų,
1 nedidelio krieno lapo,
krapų,
4-5 juodųjų pipirų grūdelių,
5-6 gvazdikėlių,
1 skiltelės česnako.
Vienam litrui vandens imame 2 šaukštus druskos.
Gaminimas
Pabandykite į atskirus stiklainius pridėti įvairių prieskonių. Pavyzdžiui, į vieną stiklainį galite įmesti aitriosios paprikos, į kitą - estragono, į trečią įberkite bazilikų. Kiekviename stiklainyje agurkai bus savito skonio. Nuplautus agurkus užpilame 5-6 valandoms vandeniu. Vandenį nupilame, nupjaustome agurkų galiukus. Trijų litrų stiklainio dugną išklojame krieno, juodųjų serbentų ir vyšnių lapais. ĮĮmetame krapų ir česnako griežinėlįį. Tada dedame sluoksnįį agurkų, sluoks&įįįį#303;nį prieskoniųų ir vėl agurkųų. Virššutąąąinis sluoksnis turi būūti prieskonųižų. Užpilame agušššrkus karštu druskos tirpalu ir ųkeletą dienų laikome šiltai. Kai agurkai įgauna norimą skonį, stiklainį statome į šaldytuvą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!