RAUGINTI KOPŪSTAI SU OBUOLIAIS IR SPANGUOLĖMIS

Ingridientai:
12 kg kopūstų,
1 kg morkų,
1 kg obuolių,
200 g spanguolių,
170-200 g druskos,
5 g kmynų,
5 g krapų,
2-3 laurų lapai,
15 g kvapniųjų pipirų.
Gaminimas
Kopūstus susmulkiname, kruopščiai pertriname su druska, suberiame tarkuotas morkas, skiltelėmis pjaustytus obuolius, sudedame visus prieskonius ir spanguoles, kruopščiai išmaišome. Paspausdami sudedame į indą, viršų pridengiame kopūstų lapais, uždengiame medine lentele ir prislegiame, kad skystis apsemtų medinę lentelę. Kopūstus laikome šiltoje vietoje (18-22°C). Rūgstant kopūstams susidaro dujos, kurias reikia išleisti padarant skyles mediniu pagaliuku. Taip badyti reikia kiekvieną dieną. Kai dujos nebesikaupia, skystis pasidaro skaidrus - kopūstai jau išrūūgęę. Galima kopūūstus sudėti įį stiklainius ir pastatyti įį ššaltą&į#261; vietąą, kad neperūrūgtųųč;. Dedant į stiklainūūius, reikia stengtis, kad visi kopūstai būtųų apsemti skysčiu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!