Rizotas su žirniais ir šonine ar kumpiu

Ingridientai:
4 porcijoms:

60 g sviesto;
1 smulkiai sukapotas svogūnas;
60 g supjaustytos gabalėliais šoninės ar kumpio;
1 kg šviežių arba šaldytų žirnių;
3 valg. š. susmulkintų petražolių;
4 stiklinės (1 l) verdančio daržovių sultinio;
350 g rizoto ryžių;
Druska ir ką tik sumalti juodieji pipirai;
30 g ką sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite 2 šaukštus sviesto. Sudėkite svogūnus bei šoninę (ar kumpį) ir pakepinkite, kol svogūnai pasidarys permatomi, o mėsa įgaus rusvą atspalvį (apie 5 min.). Sudėkite žirnius, 2 šaukštus petražolių ir įpilkite ½ stiklinės (125 ml) sultinio. Uždenkite ir kepkite, kol žirniai suminkštės (apie 10 min.). Suberkite ryžius ir dalimis, po ½ stiklinės (125 ml) pilkite sultinį, gerai maišydami, kad susigertų, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite druska bei pipirais. Nuimkite nuo ugnies. Įmaišykite likusį sviestą ir parmezaną. Uždenkite ir palikite 2 min. Apibarstykite likusiomis petražolėmis ir patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!