Rūgusio pieno (kefyro) drebučiai

Ingridientai:
1/2l. rūgusio pieno,
100 g grietinės,
100 g cukraus,
vanilės ir kitokių kvapiųjų prieskonių,
1 kupinas šaukštas želatinos,
1/2 stiklinės vandens želatinai ištirpdyti),
1/2 stiklinės uogienės.
Gaminimas
Želatina emaliuotame dubenėlyje užpilama atšaldytu virintu vandeniu ir palaikoma 2 val. Paskui statoma ant puodo su verdančiu vandeniu ir maišant ištirpdoma. Rūgusis pienas, grietinė, cukrus ir prieskoniai dubenyje sukami, kol pasidarys vientisa tiršta tyrelė. Į ją iš lengvo pilama ištirpdyta želatina ir gerai išsukama. Kad būtų gražesnė spalva, galima įdėti deginto cukraus. Masė sukrečiama į formą ar mažus indelius ir užšaldoma. Patiekiant ant kiekvienos porcijos arba ant išverstų iš formos drebučių užpilama uogienės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!