RYŽIŲ APKEPAS SU ŽIRNIAIS

Ingridientai:
1 svogūnas,
1 šaukštas aliejaus,
400 g ryžių,
200 ml balto vyno,
300 g žalių žirnių,
1 l sultinio,
3 šaukštai sviesto,
5 šaukštai tarkuoto parmezano sūrio,
2 morkos
Gaminimas
Susmulkintą svogūną pakepinti aliejuje, po to suberti nuplautus ryžius ir pakepinti 2 min. Ryžius užpilti vynu ir virti, kol susigers vynas. Tada supilti 150 g žirnių, karštą sultinį ir virti, kol išvirs ryžiai. Po to ryžius nuvarvinti, išmaišyti su sviestu ir parmezanu. Kepimo indą ištepti riebalais ir į ją sukrėsti ryžius. Kepti orkaitėje apie 20 min. 90 laipsnių temperatūroje.
Morkas supjaustyti šiaudeliais ir su likusiais žirniais išvirti. Nuvarvinti.
Apkepą išimti iš kepimo indo ir papuošti žirneliais bei morkomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!