Ryžių sriuba

Ingridientai:
0,5kg vištienos,
0,5kg jautienos kaulų,
2 morkos,
1 petražolė,
0,5 saliero,
120 g ryžių,
druskos,
krapų,
kvepiančiųjų pipirų,
lauro lapelių,
2l. vandens.
Gaminimas
Paruošta vištiena sukapojama, jautienos kaulai susmulkinami, ir kartu su prieskoninėmis daržovėmis išverdamas sultinys. Verdama ant nekaitrios liepsnos, nuolat graibstant putas. Kiek pavirus, įberiama truputį druskos. Baigiant sultinį virti, įdedama pipirų, lauro lapelių ir, 5—10 min pavirus, mėsa išimama, sultinys perkošiamas, į jį sudedami atskirai pasūdytame vandenyje virti birūs ryžiai. Į lėkštes dedama plonais šiaudeliais .supjaustytų virtų morkų. Sriuba prieš valgant pabarstomą susmulkintais krapais ar petražolių lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!