Saldi vidurvasario sriuba

Ingridientai:
4 porcijos

250 g aviečių,
250 g braškių,
250 g grietinės,
300 ml vandens,
šaukštelis krakmolo,
150 g cukraus,
mėtos šakelė.
Gaminimas
Uogas perrenkame, nuplauname ir padarome iš jų tyrę. Tyrę pertriname per sietelį. Ant sietelyje likusių išspaudų užpilame vandens ir užverdame. Perkošiame, pasaldiname, supilame sultis ir nedideliame šalto vandens kiekyje išleistą krakmolą.

Maišydami kaitiname, kol sutirštėja. Įdedame grietinės. Papuošiame mėtos šakelės lapeliais. Tiekiame šiltą su skrebučiais.
Pastaba. Šiai sriubai ruošti galima vartoti ir kitas uogas: serbentus, mėlynes, gervuoges.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!