Saldus ryžių pyragas su slyvomis

Ingridientai:
Tešlai:
200 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinis,
300-350 g miltų.

Įdarui:
2 stiklinės virtų ryžių,
2 kiaušiniai,
0,5 indelio kondensuoto pieno,
1 arbatinis šaukštelis cinamono.

Papuošimui:
9-10 slyvų.

Sviesto kepimo formai patepti.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą,
suvyniojame į maistinę plėvelę ir 1 vai.
laikome šaltai. Įdarui suplakame kiaušinius ir sumaišome su kondensuotu pienu, ryžiais ir cinamonu. Iš tešlos iškočiojame 4-5 mm storio lakštą, kurį įklojame į sviestu pateptą kepimo formą. Apipjauname tešlos kraštus. Iš jų formuojame lapelius pyragui papuošti. Ant tešlos supilame ryžių įdarą. Pyragą papuošiame syvų puselėmis ir tešlos lapeliais. Kepame 200-220 C temperatūūroje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!