Salotos su krevetėmis ir cukinijomis

Ingridientai:
6 porcijos

1 žiupsnelis šafrano,
30 ml (2 šaukštai) karšto vandens,
2 citrinos,
6 skiltelės česnako,
60 ml (4 šaukštai) baltojo vyno acto,
250 ml alyvuogių aliejaus,
60 ml (4 šaukštai) kaparėlių,
500 g cukinijų,
18 neišlukštentų didžiųjų krevečių,
druskos.
Gaminimas
šafraną sudėkite į vidutinio dydžio dubenėlį ir užpilkite karštu vandeniu. Palaikykite 5 minutes. Išspauskite citrinas. Česnaką nulupkite ir sukapokite. Citrinų sultis, česnaką, actą, alyvuogių aliejų ir kaparėlius supilkite į dubenėlį su šafranu. Pasūdykite ir išmaišykite.

Kaparėlius sumaigykite. Nulupkite cukinijas, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite plonais griežinėliais. Cukinijas sudėkite į dubenį, įpilkite du trečdalius marinato. Sumaišykite, uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad pasimarinuotų. Paruoškite krevetes (išlukštenkite jas, palikite tik paskutinį kiauto narelį ir uodegėlę). Sudėkite jas į indą, užpilkite likusiu marinatu ir sumaišykite. Uždenkite ir pamarinuokite šaldytuve 3-4 valandas.

Cukinijas kepinkite ant mažos ugnies 3-5 min., kol suminkštės. Krevetes sudėkite į grilio skardą perpjautąja puse į viršų. Patepkite marinatu ir apibarstykite kaparėliais. Kepkite grilyje 3-4 minutes, kol paraus ir ims spirgėti. Cukinijas sudėkite kiekvienos lėkštės viduryje, o krevetes išdėliokite aplink cukinijas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!