Sedulų ir obuolių uogienė

Ingridientai:
1 kg sedulų be kauliukų,
500 g obuolių (geriausiai antaninių).

Sirupui obuoliams:
1 kg cukraus,
1,25 stiklinės vandens.

Sirupui seduloms:
400 g cukraus,
0,5 stiklinės vandens.
Gaminimas
Paruoštus obuolius nulupti, išimti sėklaiizdžius, supjaustyti į 6 skilteles, sumesti į cukraus sirupą ir virti ant silpnos ugnies, kol išvirs.
Iš stambių prinokusių sedulų išimti kauliukus ir atskirai virti cukraus sirupe. Praėjus 10 min. nuo sirupo su sedulomis užvirimo, įpilti sirupą su virtais obuoliais ir virti ant silpnos ugnies, kad nesuvirtų obuolių skiltelės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!