SKREBUČIAI SU PELĖSINIŲ SŪRIU

Ingridientai:
1 prancūziškas batonas,
120 g sviesto,
60 g rokforo sūrio su pelėsiu,
30 g konjako,
1 šaukštelis muskato riešuto,
žiupsnelis pipirų,
3 šaukštai susmulkintų graikinių riešutų.
Papuošimui:
graikinių riešutų puselių,
salotų lapų.
Gaminimas
Rokforo sūrį sutrinti ir maišant po truputi supilti konjaką. Tada įberti muskato, pipirų. Kitame inde ištrinti sviestą, kad būtų minkštas ir dalimis sudėti į sūrio masę. Viską sumaišius suberti susmulkintus riešutus.
Batoną supjaustyti 1 cm storio riekelėmis ir užtepti sūrio masės. Ant viršaus uždėti graikinio riešuto puselę. Kepti orkaitėje apie 7 minutes. Tada sudėti salotų lapus įį lėkštęę ir ant jų sudėti iškepusius skrebuččius.
Patiekti išškart vos tik išškeps. Tinka prie vyno ir alaus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!