Skrylių apkepas su sūriu

Ingridientai:
3 stiklinės kvietinių miltų,
vandens,
300 g lietuviško sūrio,
2 kiaušiniai,
100 g sviesto,
1/2 stiklinės grietinės,
druskos.
Gaminimas
Išverdami skryliai. Padžiovintas sūris sutarkuojamas. Į išvirusius skrylius sudedamas sviestas, pamaišoma, suberiamas sūris, supilami išplakti kiaušiniai, pasūdoma ir sumaišoma.

Paruošta skrylių masė sukrečiama į riebalais išleptą ir džiuvėsėliais pabarstytą keptuvę, užpilama grietine ir orkaitėje ar krosnyje kepama 20—30 min.
Iškepęs apkepas supjaustomas, sudedamas į pusdubenį ir valgomas su tirpytu sviestu bei grietine.

Panašiai gaminami įvairių virtų makaronų apkepai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!