Šokoladiniai biskvitiniai sausainiai (Ryčio)

Ingridientai:
400 g marcipanų masės,
180 g smulkaus cukraus,
3 kiaušinių baltymai.

Įdarui:
300 g sviesto arba margarino,
220 g. šokoladinio skonio cukraus miltelių,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
3 kiaušinių tryniai.

Skoniui suteikti:
3 šaukštai „Nescafé“ + 1,5 šaukšto karšto vandens; arba 1–2 šaukštai konjako, punšo arba romo; ar tarkuota 1 apelsino žievelė.

Papuošimui:
200 g juodojo šokolado,
25 g kokosų riebalų.
Gaminimas
Sutarkuokite marcipanų masę. Išsukite masę su cukrumi ir kiaušinių baltymais. Gautą tešlą šaukštu išdėliokite ant kepimo skardoje patiesto sviestinio popieriaus. Išlyginkite sausainių paviršių. Palaikykite 30 minučių kambario temperatūroje. Įjunkite orkaitę ir nustatykite 175 °C temperatūrą, kepkite sausainius orkaitės vidurinėje dalyje apie 15 minučių. Leiskite ataušti kepimo skardoje.

Išsukite sviestą (margariną) su cukraus milteliais ir vaniliniu cukrumi iki minkštos vientisos masės. Į masę po vieną iš eilės sudėkite kiaušinių trynius. Įmaišykite pasirinktą skonio priedą (kavą, konjaką ar apelsino žievelę). Užtepkite gautą kremą ant sausainių. Sausainius 15 minučių įdėkite į šaldymo kamerą. Ištirpinkite šokoladą ir kokosų riebalus ant garų vonelės. Sausainių paviršių su įdaru pamirkykite ištirpintame šokolade. Išdėliokite sausainius ant grotelių ir leiskite šokoladui sustingti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!