Šokoladiniai vafliai

Ingridientai:
100 g migdolo drožlių,
50 g paprastų kvietinių miltų,
50 g nesaldintų kakavos mitelių,
1 1/4 šaukštelio druskos,
1 kiaušinis + 1 kiaušinio baltymas, lengvai suplaktas,
100 g cukraus,
2 1/4 šaukšto minkšto sviesto.
Gaminimas
Įkaitinkite orkaitę iki 170° C. Išdėliokite migdolus ant didelės skardos. Paskrudinkite, kol įgaus auksinę spalvą, 5-7 minutes. Ištepkite sviestu keturias kepimo skardas. Suberkite miltus, kakavos mitelius ir druskos į vidutinio dydžio dubenį. Mediniu šaukštu išmaišykite kiaušinį, kiaušinio baltymą ir cukrų dideliame dubenyje. Įmaišykite sausus ingredientus ir sviestą. Ant paruoštų sausainiams skardų užvarvinkite po šaukštą mišinio, maždaug 5 cm atstumu, plonais skrituliukais. Nedėkite daugiau nei penkių sausainių į vieną skardą. Užbarstykite migdolais. Kepkite po vieną skardą, kol kepinio kraštai sustandės, 8-10 minučių. Mentele greitai iškelkite kiekvieną sausainį iš skardos. Atvėsinkite.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!