Spagečiai su keptais baklažanais ir pomidorais

Ingridientai:
4-6 porcijos:
1 didelis baklažanas, sveriantis apie 500g., supjaustytas griežinėliais,
2 valgomieji šaukštai rupios jūros druskos,
250 ml. alyvuogių aliejaus kepimui,
1 kg. kietų prinokusių pomidorų, nulupta odele ir stambiai supjaustytų,
1 plonai supjaustytas raudonasis svogūnas,
2 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
pluoštelis šviežių, suplėšytų baziliko lapų,
2 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo slyvuogių aliejaus,
1 ir 1/4 arbatinio šaukštelio cukraus,
druska,
500 g. spagečių,
125 g. šviežiai tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas
Sudėkite baklažano riekeles į kiaurasamtį ir apibarstykite rupia jūros druska. Palikite juos 1 valandai apžiūti. Gerai įkaitinkite aliejų didelėje keptuvėje. Apkepinkite baklažanų griežinėlius mažomis partijomis, kol šiek tiek paruduos, viena partija kepama 5-7 minutes. sudėkite baklažano riekeles ant popierinio rankšluosčio.

Vidutinio dydžio puode sumaišykite pomidorus, svogūnus, česnaką, baziliką, aliejų, cukrų, druską. Puodą uždengiame ir kaitiname apie 15 minučių ant vidutiniškos ugnies, kol pomidorai subliūkš. Atidekite puodą ir toliau kaitinkite ant mažos ugnies apie 40 minučių, kol padažo sumažės. Sudėkite į maišytuvą ir suplakite iki vientisos masės.

Tuo tarpu dideliame pasūdyto vandens kiekyje apie 12 minučių pavirkite spagečius, jie turi likti apykiečiai. Nukoškite ir dėkite į padažą. Gerai išmaišykite. Ant spagečių sudėkite keptus baklažanus ir pabarstykite parmezanu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!