Spagečiai su pomidorų ir žuvies padažu

Ingridientai:
4-6 porcijos:
2 suspaustos bet nesmulkintos česnako skiltelės,
6 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo ekstra alyvuogių aliejaus,
1 kg pomidorų, odelę nulupti ir smulkiai supjaustyti,
500g smulkios šviežios žuvies, pvz. sardinių, mailiaus ar ančiuvių, žuvį nuskusti ir nukaulinti,
druska ir šviežiai grūsti juodieji pipirai,
500g makaronų,
2 valgomieji šaukštai smulkiai kapotų petražolių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje aliejuje apie 3 minutes pakepinkite česnaką, kol jis pageltonuos. Įmaišykite pomidorus ir kaitinkite ant didelės ugnies 5-10 minučių, kol pomidorais subliūkš. Sudėkite žuvį, pagardinkite druska ir pipirais. Kepkite 5 minutes, pajudindami keptuvę. Iš keptuvės išimkite česnaką ir keptuvę padėkite į šalį. Į didelį kiekį pasūdyto verdančio vandens sudėkite spagečius ir virkite apie 8 minutes, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Pamaišykite ir pakepinkite ant didelės ugnies 1-2 minutes, kad padažas gerai susimaišytų su makaronais. Pagardinkite petražolėmis ir patiekite į stalą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!