Špinatų ir apelsinų salotos

Ingridientai:
200 g šviežių špinatų,
2 apelsinai,
50 g pievagrybių.

Padažui:
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas citrinų sulčių,
1 šaukštas medaus,
1/2 arbatinio šaukštelio aguonų,
1 sutrinta česnakų skiltelė,
50 g susmulkintų ir pakepintų migdolų.

Gaminimas
Špinatus nuplauname, nuvarviname, didesnius lapelius susmulkiname (suplėšome) ir sudedame į salotinę. Apelsinus nulupame, suskirstame skiltelėmis, pievagrybius supjaustome (didesnius) ir sumaišome su špinatais.
Į stiklainį su užsukamu dangteliu supilame aliejų, citrinų sultis, sudedame medų, sutrintą česnaką,suberiame aguonas, užsukame dangtelį ir keletą kartų sukrečiame. Po to užpilame ant salotų ir lengvai išmaišome. Pabarstome susmulkintais pakepintais migdolais ir tiekiame.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!