Spurgos su abrikosų džemu

Ingridientai:
500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
40 g cukraus;
125 ml drungno pieno;
1 pak. vanilinio cukraus;
Žiupsnelis druskos;
Žiupsnelis malto kardamono;
½ citrinos trinta žievelė;
2 kiaušiniai;
1 trynys;
100 g sviesto;
Miltų kočiojimui;
180 g abrikosų džemo;
2 kg kiaulienos taukų arba kokoso riebalų kepimui;
150 g smulkaus cukraus pabarstymui.
Gaminimas
350 g miltų persijoti į dubenėlį. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles. Supilti pieną, įberti šaukštelį cukraus bei šaukštelį miltų ir paruošti įmaišalą. Jį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų. Į dubenėlį su miltais ir įmaišalu suberti likusį cukrų, vanilinį cukrų, druską, citrinos žievelę bei kardamoną. Įmušti kiaušinius, įdėti papildomą trynį, supilti išlydytą sviestą ir suminkyti vientisą tešlą. Ją mušti, kol ims darytis pūslelės. Paskui įminkyti likusius miltus. Tešla turi būti minkšta ir švelni, tačiau sausa. Jei dedami pernelyg dideli kiaušiniai, ji gali būti lipni, tuomet reikės įminkyti dar truputį miltų. Jei tešla per kieta, padės 1-2 šaukštai šilto pieno. Tešlą uždengti ir 20 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Ant miltais pabarstytos lentos iš tešlos iškočioti 5 mm storio sluoksnį. Vienoje tešlos keturkampio pusėje formele arba stikline išspausti 6 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėti po šaukštelį abrikosų džemo. Tada ant viršaus užlenkti antrą tešlos lakšto pusę. Aplink džemo kauburėlius išspausti apskritimus (taip, kad apatinis ir viršutinis apskritimai sutaptų). Kraštus suspausti. Ir taip suformuoti spurgas. Tešlos likučius suminkyti, vėl iškočioti ir tokiu pat būdu formuoti spurgas, kol tešlos nebeliks.

Suformuotas spurgas palaikyti 15 min. kad pakiltų. Per tą laiką gruzdintuvėje iki 180°C temperatūros įkaitinti kiaulienos taukus arba kokoso riebalus. Kiaurasamčiu atsargiai įleisti spurgas (po 2-3). Puodą uždengti ir kepti 3 min., kol parusvės. Paskui puodą atidengti, spurgas apversti ir dar 3 min. kepti atidengtame puode. Spurgas išgriebti kiaurasamčiu ir dėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai. Pabarstyti cukrumi ir patiekti šiltas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!