Svarainių ir prieskoninių daržovių tyrė

Ingridientai:
3 kg moliūgų,
1 kg svarainių,
100 g salierų lapų,
150 g gelsvių lapų,
100 g petražolių lapelių,
druskos pagal skonį
Gaminimas
Svarainius supjaustyti skiltelėmis ir sumaišyti su nuluptais ir kubeliais supjaustytais arba rupia trintuve sutarkuotais moliūgais. Įpilti apie 0,5 l vandens ir virti apie 20 min. Gautą masę pertrinti per tinklelį, sudėti smulkiai supjaustytus žalumynus, pasūdyti pagal skonį ir kaitinti uždengtame emaliuotame inde maišant tol, kol užvirs. Virti apie 5 min. Karštą tyrę išpilstyti į iškaitintus stiklainius ir sandariai uždaryti. Jei tyrę laikysite šaldytuve, užvirinti nebūtina.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!