Šventinė riestė

Ingridientai:
Tešlai:
42 g mielių,
75 g cukraus,
200 g pieno,
75 g sviesto,
1 kiaušinis,
1 trynys,
apie 600 g miltų.
Įdarui:
1 stiklinė aguonų,
1 baltymas,
3 šaukštai cukraus pudros,
1 citrinos nutarkuota žievelė,
300 g džiovintų slyvų.
Glajui:
cukraus pudros ir citrinos sulčių.
Džiovintų slyvų papuošimui.
Gaminimas
Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mieline tešlą. Įdarui baltymą suplakame su cukraus pudra
ir sumaišome su maltomis aguonomis, citrinos žievele ir juostelėmis supjaustytomis
slyvomis. Iš tešlos iškočiojame 1 cm storio stačiakampį lakštą. Ant jo viršaus tolygiai sudedame įdarą ir susukame į volelį. Volelįį sulenkiame ir aštriu peiliu perpjauname šonus. Riestęę kildiname, o tuomet kepame 220° C
temęperatūūros orkaitėje apie 1 vai.ąą Išškepusią ir atvėsusią riestę aptepame žglajumi ir papuoššiame džiovintomis slyvomis. (Kviečiu prie st)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!