Šventiniai sausainiukai

Ingridientai:
350 g miltų,
125 g cukraus,
225 g sviesto,
druskos,
miltinio cukraus ir vyšnių cukatų papuošti.
Gaminimas
1. Dideliame dubenyje išsukame sviestą su cukrumi. Suberiame miltus, pasūdome ir užminkome tešlą. Ją dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus, gerai suminkome, padarome rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame stovėti šaltai 15 minučių.
2. Tešlą iškočiojame maždaug 5 mm storio lakštu. Išspaudžiame įvairių formų sausainiukus ir dedame į riebalais pateptą kepimo skardą.
3. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 15 minučių. Iškepusius sausainius dar 10 minučių laikome orkaitėje. Tada išimame ir ataušiname.
4. Miltinį cukrų sumaišome su vandeniu taip, kad būtų tiršta košelė. Ją sudedame į konditerinį švirkštą arba maišelį ir uždedame ant sausainiukų. Papuošiame vyšnių cukatomis ir padedame apdžiūti.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1val. Papildomas laikas: 15 min. Sausainyje: apie 160 kcal (24 sausainiai)

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!