Šviežių braškių kremas

Ingridientai:
300 g braškių,
300 g pieno,
5 kiaušinių tryniai,
200 g kokosų pieno,
2 šaukštai citrinų sulčių,
400 g plaktos grietinėlės,
60 g želatinos,
120 g cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
mėtų lapelių (papuošimui).
Gaminimas
Braškes nuplaukite, jų kotelius nuskabykite. Želatiną išbrinkykite.

200 g braškių ir 2 šaukštus citrinų sulčių išplakite elektriniu plakikliu. Likusias uogas perpjaukite per pusę.
Į pieną ir kokosų pieną įberkite vanilinio cukraus ir pakaitinkite puodelyje ant mažos ugnies.

Kiaušinių trynius plakite su cukrumi, kol gausite tirštą kremą. Į jį pamažu supilkite šiltą pieną ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.

Želatiną po truputį įplakite į kremą ir ataušinkite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir sumaišykite su trintomis braškėmis, ataušusių kiaušinių kremu. Sudėkite į taures ir 2 valandoms pastatykite į šaldytuvą.
Puoškite kokosų drožlėmis, per pusę perpjautomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!