SVOGŪNŲ APKEPAS SU ALUMI

Ingridientai:
1kg svogūnų
60g sviesto
2kg bulvių
0,5 l alaus
0,5 l grietinėlės
100g sūrio
druskos, pipirų
muskato riešuto

Gaminimas
Svogūnus smulkiai supjaustyti. Į keptuvę įdėti 30g sviesto ir sudėti ten svogūnus, troškinti kol svogūnai pasidarys permatomi. Bulves supjaustyti plonais griežinėliais. Į karščiui atsparų indą sluoksniuojant sudėti bulves ir svogūnus. Pirmas ir viršutinis sluoksnis turi būti bulvių. Alų sumaišyti su grietinėle, įdėti druskos, pipirų, muskato riešuto, sutarkuotą sūrį ir viską gerai išmaišyti. Šią masę užpilti ant bulvių su svogūnais. Likusi sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdelioti ant viršaus. Kepti 220 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kai apkepas pradės rusvėti ugnįį sumažinti. Patiekiama su šviežžiomis daržžovėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!