Tortas su abrikosais

Ingridientai:
100 g šokolado,
320 g sviesto,
120 g cukraus,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
2 kiaušiniai,
150 g miltų,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
180 g grietinėlės,
1 pakelis vanilinio kremo miltelių,
450 ml pieno,
1/3 romo esencijos,
850 ml indo konservuotų abrikosų,
2 šaukštai abrikosų uogienės,
200 g šokolado užpilo.
Gaminimas
Šokoladą susmulkinti. Sutrinti 120 g sviesto su 80 g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Sudėti kiaušinius. Sumaišyti su miltais ir kepimo milteliais. Galiausiai sudėti 5 šaukštai grietinėlės ir šokoladą. Tešla iškloti tortinę ir kepti 15-20 min. 175 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išimti ir leisti ataušti.

Paruošti kremą: kremo miltelius sumaišyti su 5 šaukštais pieno, likusiu cukrumi ir romo esencija. Užvirti likusį pieną. Supilti į jį paruoštą kremą ir pavirti apie minutę. Uždengti polietileno plėvele ir leisti ataušti. Tešlą išimti iš formos ir aptepti pašildyta uogiene. Vėl įdėti į tortinę, ant uogienės sudėti nusunktus abrikosus. Likusį minkštą sviestą ištrinti, kol masė taps minkšta, visą laiką trindama dėkite po šaukštą kremo. Kremą sudėti ant abrikosų. Tortą 4 valandoms įdėti į šaldytuvą. Paruošti šokolado užpilą iš sviesto, kakavos ir pieno. Juo patepti torto viršų. Užpilą pavingiuoti ir leisti atšalti 30 min. tuo tarpu suplakti likusią grietinėlę su vaniliniu cukrumi ir suformuoti iš jos papuošimus tortui.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!